Σοκολατένιος Κορμός Ψυγείου με 4 μόνο Υλικά

Σοκολατένιος Κορμός Ψυγείου με 4 μόνο Υλικά

Δείτε την σπέσιαλ συνταγή…

.

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για ένα γλυκό ψυγείου.

Ένα ξεχωριστό γλυκό ψυγείο που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ. λάδι καρύδας κρύο (το λάδι καρύδας στο ψυγείο πήζει και γίνεται σαν βούτυρο)
200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης (35-36% λιπαρά)
40 μπισκότα όρεο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα ξετρελαθείτε: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου της «γιαγιάς»

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο, πυρίμαχο μπολ που να χωράει σε μέτρια κατσαρόλα για μπεν μαρί, βάζετε τα κομμάτια κουβερτούρας και το λάδι καρύδας (κρύο ώστε να έχει πήξει). Τοποθετείτε το μπολ σε μπεν μαρί, δηλαδή σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, φροντίζοντας το κοχλαστό νερό να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα.

Ανακατεύετε το μείγμα κουβερτούρα-λάδι καρύδας στο μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα. Αφαιρείτε το μείγμα από το μπεν μαρί, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 2 υλικά !! Έτοιμο σε 5 μόνο λεπτά…

Λαδώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και στρώνετε 9 μπισκότα όρεο στη βάση της ώστε να καλύψει όλη τη βάση (βλέπε βίντεο). Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνετε σοκολατένιο μείγμα ώστε να καλυφθούν καλά τα μπισκότα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με άλλες 3 στρώσεις μπισκότων και σοκολατένιου μείγματος.

(Στις επόμενες στρώσεις θα στρώσετε από 10 μπισκότα όρεο).Καλύπτετε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το κορμό σας στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να παγώσει και σφίξει πολύ καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από τον Άκη Πετρετζίκη: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο βήμα-βήμα:




daddy-cool.gr