ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ Γλυκό Ψυγείου με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ Γλυκό Ψυγείου με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα

Το ΑΠΟΛΥΤΟ Καλοκαιρινό Γλύκισμα…

.

Ένα Πανεύκολο Γλυκό Ψυγείου που θα σε βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε φορά.

Καραμέλα και σοκολάτα, ο απόλυτος συνδυασμός ο οποίος απογειώνετε με μια υπέροχη βάση με κανέλα και ινδοκάρυδο. Μια πανεύκολη συνταγή για να προσφέρετε, αλλά και να απολαύσετε το απόλυτο γλύκισμα.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1 κ.γ. κανέλα
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το μείγμα καραμέλας:
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα (397 γρ. το ένα)
1/2 φλ. τσαγιού golden syrup (σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ) [*]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ γλυκό ψυγείου με 5 ευρώ- Έτοιμο μόλις σε 5 λεπτά…

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί με διάσταση βάσης 28×18 εκ. και το στρώνετε (σταυρωτά) με 2 μακρόστενα χαρτιά ψησίματος τα οποίο φροντίζετε να προεξέχουν 5 εκ. από τα τοιχώματα του ταψιού.

Για τη βάση: Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο και τη κανέλα. Προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη το ινδοκάρυδο και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το στρώνετε ισομερώς στη βάση του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Θα ξετρελαθείτε: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου της «γιαγιάς»

Για το μείγμα καραμέλας: Εν τω μεταξύ, μέχρι να ψηθεί η βάση, βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα, το golden syrup και τα 80 γρ. βούτυρο και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και έχετε ένα λείο ρευστό μείγμα. Όταν ψηθεί η βάση, βγάζετε το ταψί από το φούρνο και απλώνετε πάνω στη ζεστή βάση το μείγμα καραμέλας.

Ισιώνετε την επιφάνεια του μείγματος καραμέλας, ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20-25 λ ή μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στο ταψί για 20 λ περίπου να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας με τα κομματάκια βουτύρου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα καραμέλα και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει καλά και σφίξει η σοκολατένια επικάλυψη. Το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> ΠANEYKOΛH Toύpτα Ψυγεioυ για Oλες τις πεpιστάσεις!! Πεvταvoστιμη & με Λiγα Yλικά

[*] Golden Syrup θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. Εναλλακτικά, αν δεν το έχετε όταν το χρειάζεστε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 1/4 φλ. τσαγιού μέλι το οποίο θα διαλύσετε σε 1/4 φλ. τσαγιού νερό σε κατσαρολάκι, ανακατεύοντάς το σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνετε να κρυώσει και το χρησιμοποιείτε στο γλυκό σας… πηγη