Έκτακτο: Aλλάζει Πoρεiα η Kακοκαιρία «Oρέστης»! Προσοχή τις Eπόμενες Ώρες στις Παρακάτω περιοχές

Έκτακτο: Aλλάζει Πoρεiα η Kακοκαιρία «Oρέστης»! Προσοχή τις Eπόμενες Ώρες στις Παρακάτω περιοχές

Σε ποιες περιοχές θα έχουμε έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες;

Σύμφωνα με τα βραδινά προγνωστικά στοιχεία της Κυριακής 21/10 το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται στην περιοχή της Σικελίας αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να κινηθεί αρχικά προς τις ακτές της Αφρικής και στη συνέχεια…

προς το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως

στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας. Πιο συγκεκριμένα:

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του meteo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Λέvε, πώς Oταν Ονειρεύεσαι Kάποιov Πολύ, Σημαίνει Ότι…

Τη Δευτέρα 22/10 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας (εξαίρεση αποτελούν η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη), στα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης και πιθανόν κατά περιόδους στις Σποράδες. Μέχρι και το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στο Ιόνιο, ενώ κατά το δεύτερο μισό της ημέρας ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Κατά τόπους είναι πιθανό να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις. Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 7 μποφόρ θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7-8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση του “Ορέστη” τις βραδινές ώρες της Δευτέρας καθώς και η κατανομή των βροχοπτώσεων κατά το δεύτερο μισό της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Έκπληξη Β0μβα: Αυτή Eivαι η ΚΟΥΚΛΑ Avτικαταστάτρια της Mπάγιας Αντωνοπούλου

Την Τρίτη 23/10 ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ενδέχεται να συνοδευτούν τοπικά από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στις Δυτικές Κυκλάδες και στην Κρήτη. Έντονα φαινόμενα ενδέχεται επίσης να επηρεάσουν τμήματα του νομού Αττικής. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν φτάνοντας επίσης σε εντάσεις τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> NEA Πανσέληvoς του Οκτωβρioυ!! Επιτέλους Aλλαγές & Nέοι Έpwτες γι’ Αυτά τα 5 Ζώδια

Την Τετάρτη 24/10 καθώς ο “Ορέστης” θα κινείται προς το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα.

Τέλος από την Πέμπτη 25/10 ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν προς την περιοχή μας ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο (πτώση έως και 10 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες)…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Πανικός με το NEO Xτέvισμα της Μενεγάκη!! Tο Zητούv Επίμονα OΛΕΣ οι Yπoψήφιες Nύφες

Δείτε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών:

Επιμέλεια πρόγνωσης: Στρατής Βουγιούκας-Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος) πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...