Μη Το Χάσετε- Μόλις Αvακοινώθηκε: Έσκασε Nέο EΧΤRA Επίδομα 200 Ευρώ! Ποιοι Το Δικαιoύνται

0
4408

Μη Το Χάσετε- Μόλις Αvακοινώθηκε: Έσκασε Nέο EΧΤRA Επίδομα 200 Ευρώ! Ποιοι Το Δικαιoύνται

Ποιοι θα πάρουν αυτό το νέο επίδομα;

Η αντίστροφη μέτρηση για την οικονομική ενίσχυση χιλιάδων πολιτών έχει ήδη αρχίσει, καθώς σήμερα αναμένεται η έκδοση της πολυπόθητης υπουργικής απόφασης. Αυτό σημαίνει ότι στην υπουργική απόφαση, θα…

Ποιοι θα πάρουν αυτό το νέο επίδομα;

Το βοήθημα απευθύνεται στους χιλιάδες πολίτες,

Το επίδομα που δίνει η ΔΥΠΑ, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια των δικαιούχων, είναι το βοήθημα μακροχρόνια ανέργων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Epwτικές Προβλέψεις Σαββατοκύριακου! Ξαφvική Eπανασύνδεση «ΞYΠΝΑ» Aναμνήσεις Για 5 Ζώδια

Αναλυτικά οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά. Τη δυνατότητα ενός επιπλέον επιδόματος έχουν οι άνεργοι, οι οποίοι συμπληρώνουν δώδεκα μήνες τακτικής επιδότησης στη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) ή δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας.

Τι είναι το βοήθημα μακροχρονίως ανέργων.

Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι, καθώς και εκείνοι των κρατών – μελών της ΕΕ που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.

Προϋποθέσεις για το επίδομα μακροχρονίως ανέργων

Ηλικία από 20 έως 66 ετών

Ως ημερομηνία αφετηρίας για τη συμπλήρωση του 20ου και 66ου έτους, λογίζεται η ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης των ορίων ηλικίας είναι ο χρόνος υποβολής της αίτησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Ο Κώστας Λεφάκης Προειδοποιεi Για Σύvοδο Ερμή-Δία: Φτάvει «Σκληpό» Σαββατοκύριακο Για Ταύρους, Ζυγούς & Άλλα 3 Ζώδια

Εξάντληση 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν εξαντλήσει 12μηνη επιδότηση, ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις) και υποβάλλουν την αίτηση εντός αποσβεστικής προθεσμίας δύο μηνών από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης.

Οι τακτικά επιδοτούμενοι πολίτες λόγω συνέχισης με βάση το άρθρο 20 του Ν.Δ. 2961/54, που κατά τη λήξη του υπολοίπου της 12μηνης επιδότησης δεν έχουν συμπληρώσει χρόνο παραμονής αδιαλείπτως επί 12μηνο στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, μπορούν να υποβάλουν τη σχετική με το επίδομα αίτηση μέσα σε αποσβεστική προθεσμία δύο μηνών από τη συμπλήρωση της αδιάλειπτης 12μηνης παραμονής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είναι δικαιούχοι οι επιδοτούμενοι πολίτες των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα (12) μηνών.

Να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί 12μηνο και να παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού.

Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 10.000 €.

Το συγκεκριμένο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 586,08 € για κάθε ανήλικο τέκνο (δηλ. κάτω των 18 ετών). Έτσι π.χ. για τον/την συναλλασσόμενο/-η που έχει 2 ανήλικα τέκνα, το ετήσιο οικογενειακό του/της εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 11.172,16 (10.000 + 586,08 + 586,08 = 11.172,16) €.

Σημείωση: ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό, απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα από κάθε πηγή – με εξαίρεση τις αποζημιώσεις απόλυσης – του προ-προηγούμενου από την άσκηση του δικαιώματος φορολογικού έτους του/της συναλλασσόμενου/-ης, του/της συζύγου και των ανηλίκων τέκνων του/της.

Παραδείγματος χάριν, για τις αιτήσεις που υποβάλλονται κατά το έτος 2021, οι πολίτες θα προσκομίζουν εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2019.

Δεν προσμετρώνται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τα επιδόματα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας και μακροχρονίως ανέργων (για τυχόν χορήγησή του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος). Για ενήλικες άγαμους δικαιούχους, ως οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το ατομικό… πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...