Θρήvoς για τον 44χρovo «Ήρωα του Αιγαίου»: Έσβησε Ξαφvικά από Avακoπή καρδιάς

0
1040

Θρήvoς για τον 44χρovo «Ήρωα του Αιγαίου»: Έσβησε Ξαφvικά από Avακoπή καρδιάς

Πάγωσαν όλοι στο άκουσμα της τραγικής είδησης.

Ο 44χρονος «ήρωας του Αιγαίου» έσωσε πάνω από 5.000 πρόσφυγες με το πλήρωμά του – Είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ διεκδίκησε και το Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «4.1 miles» στο οποίο «πρωταγωνίστησε»…

Ένας εμβληματικός άνθρωπος του Αιγαίου, ο 44χρονος υποπλοίαρχος του Λιμενικού

Σώματος, που ως κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 σκάφους στη Μυτιλήνη σηματοδότησε τους ηρωικούς αγώνες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος να σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015-2016, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή χθες βράδυ από ανακοπή καρδιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Οι Εpwτικές Προβλέψεις της Τετάρτης!! Ξαφνική Eπαvασύvδεση Βάζει «Φωτιές» στα Παρακάτω ζώδια

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν γέννημα-θρέμμα μιας προσφυγικής οικογένειας από τη Νικομήδεια. Μεγαλωμένος από εργάτες γονείς σε έναν λαϊκό μαχαλά της Μυτιλήνης, τη Λαγκάδα, αποφοίτησε από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων των Οινουσσών, ναυτολογήθηκε πρώτα σε πλοίο του Εμπορικού Ναυτικού κι από εκεί κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα.

Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, έδωσε ηρωικά τον αγώνα για τη διάσωση

χιλιάδων ανθρώπων μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών παραλίων, προσπάθεια που τον σημάδεψε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Αν Eiσαι Kριός, ΔEN θα Bαρεθείς Ποτέ με Yδροχόo!! Mάθε Tώρα με ΠOIO Ζώδιο Kάνεις το Tέλειο ζευγάρι

«Πόσους ανθρώπους έχετε σώσει;» τον είχε ρωτήσει ο Βέρνερ Φάιμαν, όταν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχαν επισκεφθεί τη Μυτιλήνη.

«Περισσότερους από πέντε χιλιάδες» του απάντησε ο Έλληνας αξιωματικός. Δεν άκουσε καλά ο τότε Αυστριακός καγκελάριος και του είπε πως «πέντε ζωές είναι κάτι πολύ σημαντικό». Τον διόρθωσαν και του είπαν πως πρόκειται για πέντε χιλιάδες ζωές…

«Είσαστε πραγματικός ήρωας», του είχε πει έκπληκτος ο Φάιμαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> 10 Mεγάλα ΛAΘH που Kάvoυμε στα Μαλλιά μας & τα Kαταστρέφoυμε XΩPIΣ να το καταλάβoυμε

Για τις στιγμές που έζησε στη θάλασσα και το πόσο των σημάδεψαν ο Κυριάκος δε μιλούσε. Σε μια συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μόνο, όταν ρωτήθηκε πως νιώθει, απάντησε:

«Οι στιγμές της προσωπικής αδυναμίας είναι πολυτέλεια, που δεν την έχουμε. Λίγα μίλια παραπέρα υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθεια μας. Εμείς έχουμε καιρό να κλάψουμε».

Για τη δράση του είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την ελληνική πολιτεία, ενώ διεκδίκησε και το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «4.1 miles» στο οποίο «πρωταγωνίστησε»…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Eπιτέλους το Παραδέχτηκε Πασiγvωστη Eλληviδα ηθοποιός: «Είμαι 4 Mηvώv Eγκυoς & περιμένω…»

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το ντοκιμαντέρ «4.1 miles»